Előfizetői tartalom

Hamarosan beköszönthet az igazi tél, ugrik a gázár

Portfolio
A hét második napján is folytatódik a gázár emelkedése a holland TTF gáztőzsdén, miután az elmúlt hetek enyhe időjárását követően hamarosan hidegebbre fordulhat az idő, emellett pedig a norvég Equinor Aasgard B gázfeldolgozó platformjának gáztermelése is leállításra került egy üzemi baleset következtében. A gázár emelkedéséhez szintén hozzájárul, hogy az egyik legnagyobb LNG-terminál, az amerikai Freeport LNG továbbra sem nyújtotta be a tevékenységének újraindítására irányuló kérelmét az amerikai hatóságoknál.

A legközelebbi hónapra (december) vonatkozó gáz ára ma délelőtt 10 százalékos pluszban van, a mostani 125 eurós szint pedig már 27,1 százalékkal van magasabban a tegnap reggeli 99,5 eurós megawattóránkénti szinthez viszonyítva. Kép forrása: tradingeconomics.com Annak ellenére, hogy az EU-tagok gáztárolóinak töltöttsége már közel maximális szinten van továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés