Előfizetői tartalom

Durván spórolnak a magyarok az árammal, a koronavírus-járvány kezdete óta nem láttunk ilyet

Tovább mélyül Magyarország áramfogyasztásának a visszaesése: októberben 7,7 százalékkal volt alacsonyabb a teljes hazai bruttó villamosenergia-felhasználás, mint egy évvel korábban. Jelentősebb mértékű csökkenésre legutóbb 2020 júniusában volt példa, akkor a koronavírus-járvány első hulláma következtében 8,7 százalékkal zuhant a felhasználás éves összevetésben.

A magyarországi villamosenergia-rendszer (VER) teljes bruttó villamosenergia-felhasználása 3635,2 GWh volt 2022 októberében a Mavir adatai szerint. Ez 7,7 százalékkal kisebb a 2021 októberinél, és több mint 5 százalékkal alacsonyabb az átvitelirendszer-irányító előzetes várakozásánál. Ahhoz, hogy ennél alacsonyabb októberi havi fogyasztási adatra bukkanjunk, 2013-ig kell visszatekintenünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés