Előfizetői tartalom

Hamarosan eljön a hidrogénhajtású repülők kora: nemzetközi szövetséghez csatlakozik a Wizz Air

Portfolio
A Wizz Air csatlakozott a kibocsátásmentes légi közlekedésért létrehozott szövetséghez, az AZEA-hoz  (Alliance for Zero-Emission Aviation) - közölte a légitársaság szerdán az MTI-vel. A szövetség többek között azon dolgozik, hogy miként lehet az akadályokat felszámolni a zéró kibocsátású repülőgépek elterjedése előtt. A Wizz Air a hidrogén- és elektromos meghajtású repülőgépek piaci bevezetését szorgalmazza.

Az önkéntes kezdeményezést az Európai Bizottság indította el annak érdekében, hogy előmozdítsa az újgenerációs fenntartható repülőgépek elterjedését. A Wizz Air azért csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy közös erővel segítsék elő a hidrogén- és elektromos meghajtású repülőgépek piaci bevezetését, és ezzel csökkentsék az iparág szén-dioxid-kibocsátását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés