Előfizetői tartalom

Újraindult a szállítás a Barátság-vezetéken!

Portfolio
A magyar külügyminiszter már a délelőtti videójában is elmondta, hogy maga a Barátság vezeték nem sérült meg a tegnap esti orosz rakétatámadás során, csak az azt működtető infrastruktúra, aminek a javítása könnyebb, mint ha magát a vezetéket érte volna támadás, így valószínűleg hamarabb is lehet számítani a probléma megoldására. A legfrissebb fejlemények tükrében véget is ért a művelet, Szijjártó Péter elmondása szerint újraindult a szállítás a Barátság-vezetéken.

A tegnap délután indított  tömeges orosz rakétatámadás során találat érte a Barátság kőolajvezeték áramellátóját a belorusz-ukrán határon, ezt követően leállt a vezeték. Ukrajna pár órával az incidens után arról tájékoztatta a Transznyefty orosz állami olajszállítmányozási vállalatot, hogy a nyomás csökkenése miatt

leállította az olaj szivattyúzását a kőolajvezetéken többek között Magyarország irányába is.

A Mol azonnali közlése szerint üzemi készleteik, valamint Magyarország stratégiai készletei elegendőek ahhoz, hogy a százhalombattai finomító működése a kár elhárításáig tartó átmeneti időszakban folyamatos maradjon.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái