Wizz Air Airbus A321neo
Üzlet

Zöld üzemanyagról állapodott meg a Wizz Air egy olajipari óriással

Portfolio
Megállapodást írt alá a Wizz Air a bécsi székhelyű OMV olaj- és gázipari konszernnel. Az egyezség lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy 2023 és 2030 közt 185 000 tonnáig vásároljon légijármű-üzemanyagot (SAF, vagyis „sustainable aviation fuel) az olajvállalattól, ezzel is elősegítve a légitársaság utaskilométerenként számított szén-dioxid-intenzitás csökkentésére vonatkozó tervének megvalósítását - áll a társaság közleményében.

A megállapodás elősegíti a légitársaság környezetvédelmi stratégiájának megvalósítását, hogy 2030-ra további 25 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás intenzitását, 2050-re pedig teljesen felszámolja a szén-dioxid-kibocsátást.

„A SAF-technológiák gyártásának és kutatásának támogatása a prioritásaink közt szerepel, ezért örömmel működünk együtt az OMV-vel a légi közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának további csökkentése érdekében.” – mondta Owain Jones, a Wizz Air fejlesztési vezetője.

„Nagyon örülök, hogy az OMV és a Wizz Air közötti együttműködés újabb stratégiai célokat segít elérni a fenntarthatóság területén. A SAF egy fontos eszköz a légi közlekedés szén-dioxid-mentesítéséhez az elkövetkező évtizedekben. Stratégiai kapcsolatunk lehetővé teszi az utat a fenntarthatóbb légi közlekedés jövője felé.” – mondta Nina Marczell, az OMV légi közlekedési, üzemanyag-forgalmazási és közszektorért felelős alelnöke.

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a légitársaság csatlakozott a kibocsátásmentes légi közlekedésért létrehozott szövetséghez, az AZEA-hoz (Alliance for Zero-Emission Aviation).

Címlapkép forrása: Wizz Air

Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
bull vs bear

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Elon Musk SaceX