Portfolio signature

Példátlan tempóban hízik a magyar naperőmű-kapacitás, máris megdőlt az éves rekord

Major András
Jelentős mértékben, összességében mintegy 160 MW-tal tovább nőtt a hazai naperőmű-kapacitás az elmúlt hónapban, így már meghaladta a 3837 MW-ot november elején. Bár 2022-nek még nincs vége, már most megdőlt az eddigi éves növekedési rekord.

A növekedés elsősorban a nagyobb, 50 kW fölötti ipari méretű napelemparkok szegmensének köszönhető, amelyben a kapacitás több mint 127 MW-tal megközelítőleg 2418 MW-ra bővült. A háztartási méretű (HMKE) napelemes rendszerek beépített teljesítőképessége ugyanakkor 32 MW-tal 1420 MW közelébe emelkedett a Mavir által ismertetett új adatok szerint.

Ennek következtében a Magyarországon működő fotovoltaikus termelő egységek beépített teljesítőképessége november elsején meghaladta a 3837 MW-ot.

Ez azt jelenti, hogy 2022 első tíz hónapjában mintegy 883 MW-tal nőtt az összesített hazai fotovoltaikus kapacitás, ami máris nagyobb, mint az eddigi legnagyobb, 2021-ben elért 828 MW-os éves növekedés.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések