Előfizetői tartalom

Kétes eszközökkel jutott hozzá a Meta felhasználók érzékeny adataihoz

Portfolio
Több népszerű adóbevallási szoftver, köztük a TaxAct, a TaxSlayer és a H&R Block, érzékeny pénzügyi információkat küldött a Facebook anyavállalatának, a Metának. Ehhez a tech óriás széles körben elterjedt kódját használták, amely segít a fejlesztőknek nyomon követni a felhasználók aktivitását az oldalaikon – írja a The Verge a The Markup oknyomozó portál jelentésére hivatkozva.

A The Verge szerint a szoftverek e-mail címeket, jövedelmi és visszatérítési információkat továbbítottak a Meta felé. Az ügyet a The Markup derítette fel egy a Mozilla Rally nevű alkalmazásfejlesztővel közösen végzett projekt keretei között, amely során egy böngészőbővítménnyel leplezték le az adatáramlást. A Facebooknak küldött információkat a cég hirdetési algoritmusainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés