Előfizetői tartalom

Itt az első lépés az ESG minősítők szabályozására

Portfolio
Úgy tűnik, hogy megteszik az első lépést a britek egy átláthatóbb ESG minősítési rendszer felépítése felé. A vállalatok környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) minősítéseinek szolgáltatóit arra kérik majd, hogy az ágazat szabályozásának első lépéseként egy önkéntes "best practice", azaz a legjobb bevált gyakorlati kódexet alkalmazzanak - közölte kedden a brit Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (Financial Conduct Authority). Később jöhet a szabályozás is - írja a Reuters.

Világszerte több ezer millió dollár áramlott a fenntartható befektetésekbe, a vállalatok nem szabályozott ESG minősítései alapján. Mivel ezek a zöld minősítések határozzák meg, hogy a befektetők mennyire értékelik fenntarthatónak a vállalatot, és így hová teszik a pénzüket, a szabályozók aggódnak a "greenwashing" jelensége miatt. Ezért a brit kormány azt fontolgatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés