Előfizetői tartalom

Negatívra változtatta a Fitch az MVM kilátásait

Portfolio
Az Fitch Ratings elvégezte az MVM hitel- és kötvényminősítésének aktualizálását. A hitelminősítő a ma publikált riportban fenntartotta az MVM korábbi befektetésre javasolt kategóriájú BBB hitelminősítését és az MVM által kibocsátott kötvények BBB minősítését. A hitelminősítő a kibocsátó hitelminősítésének kilátását viszont stabilról negatívra változtatta.

A kilátás felülvizsgálata tükrözi az MVM nettó adósságállományának 2022-ben várható jelentős növekedését, ami a Fitch alacsony működési forrásokra (FFO) és a jelentősen magasabb kamatköltségekre vonatkozó előrejelzésével együtt gyenge FFO arányos nettó tőkeáttételt és FFO arányos kamatfedezetet eredményez a besorolás szempontjából. A nettó adósságállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés