Előfizetői tartalom

Fontos megállapodás született a közös uniós gázbeszerzésről

Portfolio
Az uniós energiaügyi miniszterek megállapodtak a magas energiaárak megfékezését, valamint az ellátásbiztonság javítását célzó ideiglenes vészhelyzeti intézkedésekről szóló tanácsi rendeletre irányuló javaslatról. A frissen meghozott intézkedések javítják a valódi vészhelyzet és gázellátási hiány esetén tanúsítandó tagállami szolidaritást, biztosítják a közös beszerzés megfelelő koordinációját, valamint korlátozzák gáz- és villamosenergia-árak volatilitását is, továbbá egy megbízható gázár-referenciaértéket határoznak meg - áll az Európai Tanács közleményében.

A közös beszerzésről Az új szabályok lehetővé teszik a tagállamok és az energiaipari szereplők számára, hogy közösen vásároljanak gázt a globális piacokról. A kereslet uniós szintű összevonása pedig biztosítja, hogy az uniós országok jobb alkupozícióval rendelkezzenek a globális piacokon, és ne licitáljanak rá egymásra a folyamat során. A tagállamok arról is megállapodtak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái