Előfizetői tartalom

Kezdődhet a visszaszámlálás 40 ezer vállalatnál - Zöld lámpát adott az EU Tanácsa az új kötelezettségnek

Miután az Európai Parlament 2022. november 10-én elfogadta a vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelvet, tegnap az Európai Unió Tanácsa is véglegesen zöld utat adott a befektetők tájékoztatását segítő kötelezettség bevezetésének. A CSRD részletesebb jelentéstételi követelményeket vezet be a vállalatok környezetre, emberi jogokra és szociális normákra gyakorolt hatásáról, az EU éghajlati céljaival összhangban lévő közös kritériumok alapján. A Bizottság az első szabványcsomagot 2023 júniusáig fogadja el. A fenntarthatósággal kapcsolatos információk gyűjtése az EU-ban működő közel 50 ezer vállalkozásra lesz érvényes, szemben a jelenlegi szabályok hatálya alá tartozó mintegy 11 700 vállalattal.

Ha magántőkét akarunk bevonni környezetileg fenntartható és társadalmi szinten igazságosan működő üzleti tevékenységek finanszírozásába, jogosan merül fel az igény a befektetők részéről, hogy a vállalatok ezekről az aspektusokról is hitelesen tájékoztassanak. Ahogyan természetesnek vesszük a teljeskörű és sok esetben könyvvizsgálattal hitelesített pénzügyi beszámolókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés