Előfizetői tartalom

Befűtött Powell az amerikai tőzsdéknek, több mint 700 pontos pluszban zárt a Dow

Portfolio
Magyarország szempontjából fontos brüsszeli bejelentés érkezett az uniós források ügyében, a bizottsági ügyvezető alelnök közlése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően a Bizottság elfogadta a magyar helyreállítási programot, de közben a felzárkóztatási forrásokból 7,5 milliárd eurónyi keret felfüggesztésére tesz javaslatot a Tanács felé. Ez azt jelenti, hogy mintegy 3000 milliárd forintunk ragadhat be legalább jövő nyárig, feltéve, hogy ezt a két bizottsági javaslatot változatlan formában hagyja jóvá a tagállamokat tömörítő Tanács a következő hetekben. A hét egyik legfontosabb nemzetközi eseménye az eurózóna novemberi inflációjának közlése: a vártnál nagyobb mértékben csökkent novemberben az infláció az euróövezetben az októberi rekordról az Európai Unió statisztikai hivatalának jelentése alapján. Ennek a kedvező fejleménynek is köszönhetően emelkedtek az európai tőzsdék. A tengerentúlon felemás hangulatban indult a kereskedés, Powell beszéde azonban lendületet adott az indexeknek.

2022. november 30. 22:16 Megosztás Több mint 700 pontos pluszban zárt a Dow A nap végéig kitartott a lendület az amerikai tőzsdéken, a Dow végül közel 740 pontos pluszban zárta a kereskedést, ami 2,2 százalékos plusz. Az S&P 500 3,1 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés