Előfizetői tartalom

Elterjedt az befektetők körében az ESG átvilágítás - Az eredmény a tranzakciókat is meghatározza

Portfolio
Egy - Európában, Közel-Keleten és Afrikában tevékenykedő több mint 150 befektető körében végzett - friss KPMG felmérés szerint a befektetők aktívan integrálják befektetési döntéseikbe a Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási (ESG) szempontokat. Mi több, a felmérés eredményei szerint közel megduplázódik azon befektetők aránya, akik a jövőben ESG átvilágítást terveznek végezni a tranzakciós folyamat részeként, míg azok aránya, akik nem fognak ESG átvilágítást készíttetni, mindössze öt százalékra csökken.

A napokban közzétett KPMG 2022 EMA ESG Due Diligence Study című tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a befektetők nagy része (67%-a) hajlandó felárat fizetni az olyan céltársaságokért, amelyek magas szintű ESG érettséget mutatnak azon területeken, melyek a befektetők ESG stratégiáiba illeszkednek. A befektetők közel ötöde nyilatkozott úgy, hogy öt százalékos,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái