Előfizetői tartalom

"Érdemes elgondolkodniuk egyes biztosítóknak, miért vannak még itt Magyarországon"

Portfolio
Az ESG és digitalizáció szempontjából is elmaradásban van a biztosítási szektor a pénzügyi szektor más ágazataihoz képest, a penetráció stagnál, a díjbevételek növekedése pedig nem az állomány bővülésének, hanem elsősorban a meglévő ügyfelek növekvő befizetéseinek, illetve a beindult kárinflációnak köszönhető. Mindezen javítani kell – hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai konferenciájának vezetői panelbeszélgetésében, amelyet Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője moderált. A cikkünk címében szereplő véleményt Kovács Zsolt miniszteri biztos fogalmazta meg, folytatva Nagy Márton miniszter reggeli gondolatait.

A konferencia alaphangját Nagy Márton miniszter adta meg nyitóelőadásában: Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 30. Nagy Márton megüzente: a bankok után a biztosítókat is kezelésbe veszi a kormány Jobban beazonosíthatók-e a biztosítóknál, mint tavaly, mit jelent a fenntarthatóság? Nagyon sok téma van a biztosítóknál (pl. digitalizáció, az energiahatékonyság), amelyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái