Előfizetői tartalom

Magyarországon is indít virtuális erőműveket egy cseh szolgáltató

Portfolio
A cseh Nano Energies Magyarországon is beindítja virtuális erőművi szolgáltatásait - tájékoztatta a cégcsoport a Portfolio-t. A megoldásuk a rugalmassági aggregáció, amely az áramfogyasztás és -termelés intelligens irányításával az energiaköltségek 10-30 százalékos csökkentését is lehetővé teszi. Emellett erősíti a villamosenergia-hálózat stabilitását, és optimalizálja a megújuló energiatermelés hálózatba visszatáplálását. Magyarország már a negyedik ország, ahol a cég jelen van.

A cég csütörtöki közleménye szerint a Nano Energies független rugalmassági aggregátorként sok kisebb-nagyobb áramtermelőt és -fogyasztót egyesít egy közös intelligens rendszerbe, amely így egyetlen nagy “virtuális erőműként" működik. A rugalmassági aggregátorok a megújuló energiatermelés növekedésével párhuzamosan kapnak egyre nagyobb szerepet. Mivel a megújuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés