Előfizetői tartalom

Nem megfelelően kommunikált a vecsési olajtalálatról a Mol, megbírságolta az MNB

Portfolio
Két héttel ezelőtt jelentette be a Mol, hogy jelentős mennyiségű kőolajat talált Vecsés határában. A hírről azonban a Mol nem számolt be a Budapesti Értéktőzsde honlapján vagy az MNB által működtetett hivatalos információtárolási rendszerben, ezt kifogásolta a Magyar Nemzeti Bank, amely felügyeleti bírságot szabott ki az olajcégre.

Az MNB ötmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Molra a vecsési kőolajmező feltárása kapcsán, mert a kibocsátó a hírt nem a tőkepiaci működés szempontjából irányadó jogszabálynak megfelelően és felületeken tette közzé. A kőolajmező feltárásáról szóló hír a kibocsátó megítélését az általa megjelentetett közleménye, illetve közösségi média kommunikációja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés