Előfizetői tartalom

Hátat fordítottak az OTP-nek a hazai alapkezelők, közben egy új kedvenc született

Portfolio
Elfordultak a hazai alapkezelők az OTP-től, közben a Magyar Telekom nagy kedvenc lett – derül ki a Portfolio decemberi, havi rendszerességgel elkészülő alapkezelői felméréséből. Összességében a magyar részvénypiac egyéves kilátásaira inkább optimisták a válaszadók, a forinttal kapcsolatban azonban nagy a bizonytalanság.

Erősre sikerült a november a magyar tőzsdén, a BUX index 12 százalékos emelkedéssel zárta a hónapot, miközben a nemzetközi tőkepiacokat alapvetően pozitív hangulat jellemezte. Eközben a forint is némileg erősödni tudott az euróval szemben az október végi szinthez képest. December elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és devizapiac kilátásairól rendszeres havi alapkezelői felmérésünkben.

A decemberi felmérésben résztvevő alapkezelők: Amundi Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő.

Merre mehet a BUX?

A jelentős novemberi emelkedés után rövid távon csak mérsékeltebb, legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a válaszadók több mint fele a BUX indexre. Akik komolyabb változással számolnak a hazai indexnél a következő három hónapra, azok között a pesszimisták vannak túlsúlyban, míg 29 százalék vár 5 százalék feletti esést, mindössze 14 százalék prognosztizál 5-15 százalékos emelkedést.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái