Előfizetői tartalom

Hátat fordítottak az OTP-nek a hazai alapkezelők, közben egy új kedvenc született

Portfolio
Elfordultak a hazai alapkezelők az OTP-től, közben a Magyar Telekom nagy kedvenc lett – derül ki a Portfolio decemberi, havi rendszerességgel elkészülő alapkezelői felméréséből. Összességében a magyar részvénypiac egyéves kilátásaira inkább optimisták a válaszadók, a forinttal kapcsolatban azonban nagy a bizonytalanság.

Erősre sikerült a november a magyar tőzsdén, a BUX index 12 százalékos emelkedéssel zárta a hónapot, miközben a nemzetközi tőkepiacokat alapvetően pozitív hangulat jellemezte. Eközben a forint is némileg erősödni tudott az euróval szemben az október végi szinthez képest. December elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és devizapiac kilátásairól rendszeres havi alapkezelői felmérésünkben.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A decemberi felmérésben résztvevő alapkezelők: Amundi Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő.

Merre mehet a BUX?

A jelentős novemberi emelkedés után rövid távon csak mérsékeltebb, legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a válaszadók több mint fele a BUX indexre. Akik komolyabb változással számolnak a hazai indexnél a következő három hónapra, azok között a pesszimisták vannak túlsúlyban, míg 29 százalék vár 5 százalék feletti esést, mindössze 14 százalék prognosztizál 5-15 százalékos emelkedést.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés