Előfizetői tartalom

Megszólalt az Edison elemzője a 4iG-ról

Portfolio
Növekedést ért el a 4iG pro forma EBITDA szintjén a harmadik negyedévben és 2022 első kilenc hónapjában is annak ellenére, hogy költséginfláció, a távközlési extra adó és a beszállítói problémák nehezítették a társaság helyzetét – áll az Edison friss elemzésében. Az elemző kiemeli, hogy a harmadik negyedévben a közelmúltbeli felvásárlások integrációjára fókuszált a menedzsment és egy olyan szervezeti struktúra kialakítására, amely a cégcsoport növekedését támogatja. A munka folytatódik a Vodafone felvásárlásával, amelynek lezárását követően a 4iG bebetonozhatja pozícióját Magyarország második legnagyobb távközlési szolgáltatójaként.

A 4iG mind a két üzletága megérezte a költséginfláció hatásait, az IT ületág pedig emellett az állami szféra csökkenő keresletét tapasztalta. Ennek ellenére a távközlési divízió növekedett, köszönhetően az áremeléseknek, a kombinált vezetékes/mobil tarifáknak és az 5G elindításának Montenegróban. Az IT üzletág egy közös vállalatot hozott létre a Rheinmetallal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái