Előfizetői tartalom

Perbe fogják a GVH-t a "tüdővitamin" megbírságolása miatt

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal több mint 60 milliós bírságot szabott ki december elején az Air7 vitamincsalád forgalmazóira, amiért alátámasztatlan állításokkal, jogszerűtlen reklámmódszerrel és szakhatósági regisztráció nélkül hirdették a termékeket a hazai fogyasztóknak. A termékcsaládba tartozó „Air7 a tüdő vitaminja” márkanevű termékeket korábban a Nébih is vizsgálta és 2022. júliusában kivonatta azokat a forgalomból - derült ki a GVH közleményéből. Az Air7 brand tulajdonosa most közölte, hogy pert indít az ügy miatt a GVH-val szemben. 

A GVH december eleji közleménye szerint a koronavírus járvány aktív szakaszában kezdték meg az értékesítését az Air7 étrend-kiegészítő termékcsaládnak. A patikákban, bioboltokban és interneten is kapható készítmények forgalmazását aktív, közszereplők közreműködésével megvalósított reklámkampánnyal támogatták és kifejezetten a termékcsalád tüdőerősítő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái