Előfizetői tartalom

Megtorpedózzák az üzletet - Mégsem kerül az Activision Blizzard a Microsofthoz?

Portfolio
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) csütörtökön trösztellenes pert indított a Microsoft ellen, hogy megpróbálja megakadályozni a Microsoft 69 milliárd dolláros, Activision Blizzard kiadóra vonatkozó felvásárlását - írja a Yahoo Finance. A kereset benyújtása olyan szempontból nem meglepő, hogy az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóságának és az Európai Bizottságnak a szabályozói továbbra is vizsgálják az ügyletet. A rivális PlayStation-gyártó Sony közben világszerte lobbizik a szabályozó hatóságoknál, hogy megpróbálja megfékezni a Microsoft terveit.

Az FTC sajtóközleményében azt állította, hogy az üzlet "lehetővé tenné a Microsoft számára, hogy elnyomja Xbox játékkonzoljainak, valamint gyorsan növekvő előfizetéses tartalom- és felhőjáték-üzletágának versenytársait”. Az ügynökség a továbbiakban azzal vádolta a Microsoftot, hogy visszalépett az Európai Unió trösztellenes szabályozó hatóságainak adott biztosítékoktól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái