Előfizetői tartalom

13 milliárd forintnyi friss befektetés érkezett magyar vállalkozásokhoz

Portfolio
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az Ernst&Younggal közösen készített legfrissebb jelentése szerint az egyesület befektető tagjai 2022. harmadik negyedévében 31 tranzakció keretében összesen 12,712 milliárd forintot fektettek 31 vállalkozásba. Az átlagos tranzakció mérete 410 millió forintot ért el a harmadik negyedévében, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez az összeg csupán 298 millió forint volt. A vizsgált negyedévben 3,420 milliárd forint értékben került sor magyarországi alapokba történő forrásbevonásra – derül ki a HVCA közleményéből.

Csökkenő tranzakciószám 2022. harmadik negyedévében 31 tranzakció során 31 vállalkozás jutott összesen 12,712 milliárd forint kockázati tőkéhez. Ez a befektetett összeg 20 százalékkal volt alacsonyabb az előző év hasonló időszakában befektetett tőkéhez képest, ugyanakkor 28 százalékkal meghaladta a 2020-as év harmadik negyedévében kihelyezett tőke értékét. A tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés