Előfizetői tartalom

Betettek a kamatemelések: jókora eséssel zárt Amerika

Portfolio
Jelentős esésben vannak a vezető részvényindexek Európában, miután a tegnapi amerikai kamatdöntést követően ma az EKB is megtartotta kamatdöntő ülését, ahol a döntéshozók 50 bázispontos emelésről határoztak, emellett pedig a mennyiségi szigorítás elkezdéséről is döntés született. A jegybankelnök ugyancsak elmondta, hogy a fiskális támogatásoknak átmenetinek és célzottnak kell lenniük az országoknál, ugyanis amennyiben a fiskális intézkedések túlságosan nagyok lesznek, akkor az inflációs kockázatot jelent, ebben az esetben az EKB-nak további kamatemeléseket kell végrehajtania, ez egy kimondottan erős üzenet volt az EKB részéről, aminek következtében még nagyobb esésbe kapcsoltak a tőzsdék.

2022. december 15. 22:02 Megosztás A végére sem javult sokat a hangulat Nem lett meg az ezer pontos mínusz a nap végére, de így is csak minimálisan javult a hangulat. A Dow végül 760 ponttal, 2,25%-kal esett vissza. Az S&P-500 2,5%-kal, a Nasdaq pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés