Előfizetői tartalom

Naperőművek: újabb fontos változásokról döntött a kormány

Újabb lényeges változtatásokról döntött a kormány az 50 kW feletti - tehát a háztartási méretűnél (HMKE) nagyobb - napelemes fejlesztések hálózati csatlakozására vonatkozó szabályozásban. A módosítások értelmében a 2022. május 2. előtt befogadott csatlakozási igénnyel rendelkező erőművi befektetőknek nyilatkozatban kell megerősíteniük beruházási szándékukat és a csatlakozás kívánt időpontját, amit pénzügyi biztosíték megfizetésével is meg kell erősíteniük. Egyúttal az e beruházók számára kiadandó műszaki gazdasági tájékoztató dokumentumok kiadásának határidejét másfél hónappal ismét elhalasztották; beruházói szempontból jó hír viszont, hogy megszűnik a szabályozási tartalék biztosítására vonatkozó kötelezettség.

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent rendeletek értelmében nyilatkozattételre hívják fel a hálózati engedélyesek – az elosztók és az átviteli rendszerirányító – azokat az erőművi befektetőket, akiknek már befogadott csatlakozási igénye volt 2022. május 2-át megelőzően. E szerint a 2022. május 2. előtti befogadott csatlakozási igénnyel rendelkező erőművi befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés