Előfizetői tartalom

Félnek a recessziótól a befektetők, mínuszban zárt Amerika

Portfolio
Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután múlt héten az Fed és a EKB is tovább emelte a kamatszintet, és mindkét jegybank jelezte, hogy jövőre is folytatódnak a kamatemelések. Ezt követően ma reggel az ázsiai piacok estek, mivel a hangulatot továbbra is a recessziós félelmek dominálták, miközben kínai tisztviselők fogadkoztak, hogy 2023-ra stabilizálják az ország gazdaságát és fenntartják a bőséges likviditást a pénzügyi piacokon. Ami az európai piacokat illeti, enyhült a tőzsdékre nehezedő nyomás a hét elején, hiszen kisebb pluszban zártak a vezető indexek, ehhez képest az USA-ban a kezdeti iránykeresés után negatívba fordult a hangulat.

2022. december 19. 22:04 Nem sikerült szépíteni Nem javult a befektetők hangulata a tengerentúlon, a zárásra is mínuszban maradtak a vezető részvényindexek. Közülük a legtöbbet a Nasdaq esett közel 1,5%-kal, ezt az S&P követte 0,9%-kal, majd a Dow fél százalékos mínusszal. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái