Előfizetői tartalom

Alaposan megrostálhatja a hazai naperőmű-beruházásokat az új rendelet

Jókora kiegészítő pénzügyi biztosítékot is meg kell fizetniük vagy bankgarancia formájában teljesíteniük azoknak a naperőmű-fejlesztőknek, akik 2022. május 2. előtt befogadott csatlakozási igénnyel rendelkeznek, a kötelezettség teljesítésére pedig meglehetősen rövid határidő áll rendelkezésükre. A szabályozás hatására valóban tisztulni fog a piac annyiban, hogy lesznek, akik tönkremennek – mondta lapunknak dr. Keresztes Attila, az Astrasun alapító ügyvezető igazgatója.

Amint arról beszámoltunk, a péntek esti Magyar Közlönyben megjelent 526 és 527/2022 (XII.16.) rendeletek szerint a kormány több újabb fontos szabályozási változásról döntött az erőművek hálózati csatlakozására vonatkozóan. Az alaphír az volt, hogy a 2022. május 2. előtt befogadott csatlakozási igénnyel rendelkező erőművi befektetőknek 2023. január 15-ig nyilatkozatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés