Előfizetői tartalom

Rekordmértékű óvadék fejében kerülhet házi őrizetbe az összeomlott kriptotőzsde ex-vezére

Portfolio
Ahogy arról tegnap a Portfolio is beszámolt, a Bahama-szigetekről az Egyesült Államokba szállították át az FTX kriptotőzsde csalással és sikkasztással vádolt társalapítóját, Sam Bankman-Friedet. A Bloomberg információ szerint ezt követően a New York-i bíróságon mintegy 250 millió dolláros óvadékot hagytak jóvá, amely az egyik legnagyobb összegnek számít az USA történetében, azonban ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen ennyit kellene letennie Bankman Friednek, akit tavaly még a világ egyik leggazdagabb embereként tartottak számon. Állításai szerint azonban mostanra mindössze 100 ezer dolláros vagyonnal rendelkezhet.

A bíró által jóváhagyott 250 millió dolláros személyes óvadékot Bankman-Fried szüleinek a kaliforniai Palo Altóban lévő házában lévő tőkével biztosították, amely szinte biztosan nem ér ennyit, de a túlméretezett óvadékok inkább az óvadék megugrásával kapcsolatos szigorú pénzügyi következmények megállapítására szolgálnak, és gyakran a megadott összegnek csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés