Előfizetői tartalom

Vége a bulinak, összeomlottak a nagy víziók (TOP 10 sztori - 7.)

Nagyjából idén év elejéig tartott a globális tőkepiaci buli, akkor azonban jöttek a jegybankok és felkapcsolták a villanyt, véget vetettek a korlátlan pénz és az alacsony kamatok bűvöletének, így hirtelen sokaknak feltűnt, hogy sok tőzsdei sztori már nem is olyan vonzó, mint amilyennek korábban tűnt. Az alacsony kamatok időszakának egyelőre vége, az új kamatkörnyezetben pedig minden átárazódott, leginkább azok a víziók, amik csak jó néhány év múlva leszedhető gyümölcsöket kínáltak, legyen szó akár a metaverzummal kapcsolatos eszközökről, elektromosautó-gyártók részvényeiről, kriptoeszközökről vagy technológiai cégek papírjairól. 2022 a nagy víziók összeomlásáról is szólt, nálunk ez az egyik TOP10-es sztori idén.

2022-be úgy érkeztünk meg, hogy világszerte meredeken emelkedett a nyersanyagok és az energiahordozók ára, ár-bérspirál kezdett kialakulni, az infláció a korábbi években megszokott szintről látványosan emelkedett, ezek a folyamatok pedig idén év elején, részben az ukrajnai háború miatt csak gyorsultak. Erre a jegybankok is reagáltak, világszerte emelkedtek a kamatok, már 38...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés