Előfizetői tartalom

Szenzációs felfedezést tettek a tudósok: megtalálták az öregedés ellenszerét?

Portfolio
A kutatók a fényenergia felhasználásával fiatalító hatást értek el a kerekesférgek sejtjeinek mitokondriális membránján, ezzel sikeresen lassítva az öregedés folyamatát. Az eredmény áttörést jelent az öregedéskutatásban, és akár az ember várható élettartamát meghosszabbító eljárások kiindulópontja is lehet - írja az Interesting Engineering.

Az élő sejtek belsejében található energiaközpontokat mitokondriumoknak nevezik, amelyek számos alapvető funkciójuk mellett, létfontosságú szerepet játszanak a sejtlégzésben és az energiatermelésben. A Washingtoni Egyetem kutatói az öregedéssel kapcsolatos kutatások részeként arra voltak kíváncsiak, hogy lehet-e közvetlenül befolyásolni ezeknek a sejtszervecskéknek az aktivitását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés