Előfizetői tartalom

Öt hete nem látott rali az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Eséssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék azt követően, hogy a vártnál erősebb munkaerőpiaci adatok érkeztek, a rossz hangulat viszont látszólag nem gyűrűzik át a világ többi részére. Az ázsiai piacokon ma inkább csak vegyesek voltak a mozgások és kivárásra játszottak a befektetők, Európában azonban folytatódik az emelkedés, bár a mozgások visszafogottak. Több fontos gazdasági adat is érkezett ma, délelőtt az eurózóna decemberi inflációs adatát ismertük meg (ami jelentős pozitív meglepetést jelentett), délután pedig az Egyesült Államokból érkezett munkaerőpiaci adat, amire felpattantak a tőzsdék.

2023. január 06. 22:12 Erős hajrá a hétvége előtt Több 700 pontot, 2,13%-os emelkedett a Dow pénteken, miközben az S&P 500 2,28%-kal, a Nasdaq 2,56%-kal került feljebb. Öt hete nem történt ekkora napi emelkedés az amerikai tőzsdéken, legalábbis ami a Dow teljesítményét illeti....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái