Előfizetői tartalom

Öt hete nem látott rali az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Eséssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék azt követően, hogy a vártnál erősebb munkaerőpiaci adatok érkeztek, a rossz hangulat viszont látszólag nem gyűrűzik át a világ többi részére. Az ázsiai piacokon ma inkább csak vegyesek voltak a mozgások és kivárásra játszottak a befektetők, Európában azonban folytatódik az emelkedés, bár a mozgások visszafogottak. Több fontos gazdasági adat is érkezett ma, délelőtt az eurózóna decemberi inflációs adatát ismertük meg (ami jelentős pozitív meglepetést jelentett), délután pedig az Egyesült Államokból érkezett munkaerőpiaci adat, amire felpattantak a tőzsdék.

2023. január 06. 22:12 Megosztás Erős hajrá a hétvége előtt Több 700 pontot, 2,13%-os emelkedett a Dow pénteken, miközben az S&P 500 2,28%-kal, a Nasdaq 2,56%-kal került feljebb. Öt hete nem történt ekkora napi emelkedés az amerikai tőzsdéken, legalábbis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés