Előfizetői tartalom

Bréking! Akár napokon belül lezárulhat a Vodafone eladása – Kormányhatározat buktatta le a 4iG-t

Jelentős, 425 millió eurós, azaz csaknem 170 milliárd forintos hitelkeret biztosítását hagyta jóvá a kormány a Magyar Fejlesztési Bank számára, a tőkekövetelés 80 százalékának állami kezességvállalása mellett. A Magyar Közlönyben vasárnap délután megjelent kormányhatározat értelmében az MFB a hitelkeretet a Vodafone Magyarország 51 százalékos tulajdonrészének megvásárlásához biztosíthatja a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária számára. Ez azt jelenti, hogy a 4iG többségi tulajdonában lévő vállalat is szerepet kap majd a tranzakcióban, amiről eddig még nem esett szó. A 4iG pénteki felminősítését követően mindezekből arra következtethetünk, hogy napokon belül lezárulhat a Vodafone Magyarország felvásárlása.

Gigantikus tranzakció A 4iG és a magyar állam augusztus végén jelentette be, hogy megvásárolnák a Vodafone Magyarország 100 százalékát, a tranzakcióval a 4iG többségi 51, a magyar állam pedig 49 százalékos tulajdonosa lenne Magyarország második legnagyobb távközlési cégének. A tranzakció kapcsán közzétett cégérték (EV) 715 milliárd forint - amelyből a 4iG csoportra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés