Előfizetői tartalom

A héten új időszámítás kezdődik a tőzsdéken - Mire lehet számítani?

Portfolio
A befektetők kifejezetten gyenge gyorsjelentési szezonra készülnek, amely valószínűleg megerősíti az értékalapú részvények dominanciáját a növekedési papírokkal szemben - derül ki Bloomberg legfrissebb felméréséből. A következő hetekben ismét a vállalati gyorsjelentéseké lesz a főszerep, és a várakozások alapján szűkölő marzsokra és lassuló bevétel- és profitdinamikákra lehet számítani. A szokásokhoz híven most is az amerikai nagybankok fogják indítani a sort pénteken, de azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy nappal előtt egy másik piacmozgató esemény is lesz, ugyanis közzéteszik a decemberi inflációs adatot az Egyesült Államokban, ami a Fed monetáris politikája szempontjából kifejezetten fontosnak számít.

Indul a gyorsjelentési szezon A részvényekről alkotott általános vélemény továbbra is mélyen pesszimista, az MLIV Pulse felmérésben szereplő 424 válaszadó többsége az S&P 500 index lejtmenetének folytatódására számít a héten induló gyorsjelentési szezon alatt. Az eredmények várhatóan nem hoznak megkönnyebbülést a részvények számára, amelyek 2008 óta a legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés