FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Megvan az alku: 10 évvel meghosszabbítják 2 belga atomreaktor üzemidejét

Portfolio
Egy nyári szándéknyilatkozat után ma azt jelentette be a belga kormányfő és a francia Engie cég, hogy a 2025-ös leállítás és szükséges munkák után 2026 novemberétől 10 évre újra üzembe helyeznek két belga atomreaktort (Doel 4, Tihange 3), így félreteszik azt a korábbi belga stratégiai tervet, hogy az ország teljesen megszabadul a nukleáris energiától 2025-re.

Alexander De Croo belga miniszterelnök a hétfői kormányülés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott a Reuters tudósítása szerint, hogy „ennek a két reaktornak az üzemidő hosszabbítása kulcsfontosságú az energiabiztonság garantálásához”. Nem véletlen, hogy ezt mondta, mert a belga villamosenergia hálózat üzemeltetője korábban arra figyelmeztetett: az összesen 7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés