mesterséges intelligencia igazságszolgáltatás
Üzlet

Új világ jön: munkába áll az első robotügyvéd

Portfolio
Egy mesterséges intelligencia alapú szoftver először látja majd el egy vádlott védelmét egy amerikai bíróságon a következő hónapban. Az okostelefonra telepített program azonban nem a bírósághoz intézi majd a védőbeszédet, hanem egy fülhallgatón keresztül a vádlottnak súgja majd a válaszokat, aki felhasználhatja azokat a tárgyalóteremben - írja az Interesting Engineering.

A mesterséges intelligencia látványos fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Többek között verset írathatunk vele, bizarr festményeket kérhetünk tőle, de akár zenét is szerez nekünk. Az AI-okat fejlesztő DoNotPay nevű cég most azt állítja, hogy

az általa fejlesztett szoftver egy gyorshajtási ügyben érintett vádlott védelmét is el tudja látni.

A cég olyan ügyfeleknek szeretne segíteni, akik olyan ügyekben érintettek, mint a már-már zaklatásba átmenő robothívások, a téves díjak alkalmazása, vagy a parkolási bírságok. A cég szerint a legtöbb ilyen ügyet akár meg is nyerhetnék az alperesek, a magas jogi költségeket viszont nem mindig engedhetik meg maguknak - írja az Interesting Engineering.

A cég által fejlesztett robot ügyvéd feldolgozza a korábbi ügyeket, előkészíti az egyén védelmét, és még a bíróságon feltett kérdésekre is generál választ, amelyeket a vádlott felhasználhat. Mivel az AI első ügyéről van szó, a DoNotPay magára vállalta a büntetés terhét, ha a szoftver csődöt mondana.

Kérdéses azonban, hogy az eljárást mennyire tekinti jogszerűnek a bíróság. A cég vezérigazgatója szerint találtak olyan bíróságot, ahol, ha a szellemiségnek nem is felel meg a fülhallgatós jogi tanácsadás, tárgyalótermi szabályokat nem sértenek vele. A cég honlapja szerint a mesterséges intelligencia képességei messze túlmutatnak a gyorshajtási pereken, és az évente mindössze 36 dollárba kerülő program igencsak pénztárcabarát lehetőséget kínál a szűkebb anyagi lehetőségekkel rendelkező ügyfeleknek.

Címlapkép forrása: Getty Images

bull bear
ezust_nemesfem
szergej lavrov
bét
charles michel
bankjegy forint
Díjmentes online előadás
Megmutatjuk hogyan tudsz kezdőként a forinttal kereskedni.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
catl