Előfizetői tartalom

Új világ jön: munkába áll az első robotügyvéd

Portfolio
Egy mesterséges intelligencia alapú szoftver először látja majd el egy vádlott védelmét egy amerikai bíróságon a következő hónapban. Az okostelefonra telepített program azonban nem a bírósághoz intézi majd a védőbeszédet, hanem egy fülhallgatón keresztül a vádlottnak súgja majd a válaszokat, aki felhasználhatja azokat a tárgyalóteremben - írja az Interesting Engineering.

A mesterséges intelligencia látványos fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Többek között verset írathatunk vele, bizarr festményeket kérhetünk tőle, de akár zenét is szerez nekünk. Az AI-okat fejlesztő DoNotPay nevű cég most azt állítja, hogy az általa fejlesztett szoftver egy gyorshajtási ügyben érintett vádlott védelmét is el tudja látni. A cég olyan ügyfeleknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés