Előfizetői tartalom

Az Elf Bar nyomában a GVH: a kiszabható legmagasabb bírsággal büntetett egy webáruházat

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a kiszabható legmagasabb, csaknem 70 milliós bírsággal büntetett egy szlovákiai webáruházat, amiért jogellenesen hirdetett elektronikus cigarettákat a magyar fogyasztóknak. A GVH ezúton is felhívja a figyelmet, hogy ezen termékek internetes forgalmazása, illetve birtoklása, azaz az online módon történő megvásárlása is jogellenes.

A nemzeti versenyhatóság tavaly nyáron indított vizsgálatot párhuzamosan két szlovák céggel szemben, amelyek e-cigarettákat, illetve a kiskorúak körében népszerű, ezért különösen veszélyes Elf Bar termékeket árusítottak magyar nyelvű webáruházaikban. Az elsőként zárult vizsgálat megállapította, hogy a Yzer s.r.o. "v likvidácii" (korábbi nevén Vaper s.r.o.) cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés