Előfizetői tartalom

Nagyot megy az arany - Valóra válhatnak a legmerészebb jóslatok?

Portfolio
Kifejezetten jó hangulatban indult az év a tőzsdéken, az energiaárak csökkenésével pedig az inflációs nyomás is jelentősen mérséklődött, így az amerikai jegybank is csökkentett kamatemelési tempóján, amely a dollár markáns gyengülését hozta magával. A gyengülő dollár következtében pedig a piacokra is visszatért a volatilitás, ennek köszönhetően pedig széles körű rali vette kezdetét a részvény-, kripto-, és a nemesfém piacokon. A gazdasági és a geopolitikai kockázatok magasak, most jött el az arany ideje?

Nyolc hónapos csúcson a jegyzés A világjárvány 2020-as kitörését követő időszakban egy igencsak széles, nagyjából 450 dolláros sávban mozgott az arany jegyzése, a csúcsot a 2 070 dolláros szintek jelentették, amelyet kétszer, 2020 júniusában és 2022 februárjában, az orosz ukrán háború kitörésekor sikerült elérni az árfolyamnak. Azonban ahogy az alábbi grafikonon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés