Előfizetői tartalom

Autóvásárlási támogatás: megszólalt a kincstár a visszafizetések ügyében

Portfolio
A Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatása keretében több mint 28 ezer család autóvásárlását támogatta eddig a kormány, ebből mindösszesen 65 esetben (0,2%-ban) volt szükség a támogatás visszafizetésére szabálytalanságok vagy köztartozások miatt. Amennyiben a szabálytalanságot igazolhatóan könyvelési hiba  vagy önellenőrzéssel orvosolható probléma okozta, a kincstár felülvizsgálja a visszafizetési kötelezettséget - közölte a Magyar Államkincstár a visszafizetésekről ma megjelent sajtóhírre reagálva.

A közlemény szerint (kiemelések tőlünk): "A 2021. szeptember 28-ig hatályos rendelkezés alapján akkor jogosult támogatásra a nagycsaládos, ha az adóhatóságnál nincs nyilvántartott köztartozása. Ez alapján nem a támogatás megítélésekor  kellett fennállnia a köztartozás mentességnek, hanem már az igénybenyújtás napján. A köztartozás mentességről az ügyfélnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés