Előfizetői tartalom

Mérföldkő az elektromos autóknál, könyörtelenül ütik a szöget a benzinesek koporsójába

Portfolio
Az elektromos járművek értékesítése tavaly globális mérföldkőhöz érkezett, és a friss adatok és becslések szerint először érte el a 10 százalék körüli piaci részesedést, elsősorban a Kínában és Európában tapasztalt erős növekedésnek köszönhetően - írja a WSJ. Míg az Egyesült Államokban az elektromos autók még mindig csak töredékét teszik ki az autóeladásoknak, addig Európában és Kínában már jelentős a részesedésük a teljes piacon, és a technológia elterjedésével egyre inkább befolyásolják az ottani autópiac alakulását. Az EV-eladások megugrása ellentétben állt a szélesebb értelemben vett autópiaccal is, amelyet a gazdasági aggodalmak, az infláció és a gyártási problémák sújtottak.

Jelentős növekedés az EV-piacon Az LMC Automotive és az EV-Volumes.com, az autóipari eladásokat nyomon követő elemzőcsoportok előzetes kutatásai szerint az elektromos járművek összesített globális eladásai mintegy 7,8 millió darabot tettek ki, ami 68 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ralf Brandstätter, a Volkswagen kínai üzletágának vezetője pénteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés