Előfizetői tartalom

Olajhiányra figyelmeztet a világ legnagyobb olajcégének vezére

Portfolio
A világ legnagyobb olajtársaságának vezetője aggódik a globális nyersolajellátás miatt - írja a CNBC. A jelenlegi piaci dinamika - például Kína lassulása és a Covid-19 járványból még mindig lábadozó légiközlekedési ágazat - viszonylag visszafogottan tartja a keresletet, de ez hamarosan megváltozik. Amin Nasser, a Saudi Aramco vezérigazgatója attól tart, hogy a világnak nem lesz elég szabad kapacitása ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel a változással.

"A nyersolaj esetében olyan helyzetben vagyunk, hogy van tartalékkapacitás, amely segít enyhíteni a megszakításokat. Azonban a közép- és hosszú távban nem vagyok biztos ebben, mert ahogy a tartalékkapacitás csökken, nem lesz meg a képességünk arra, hogy enyhítsük a rövid vagy hosszú távú megszakításokat, mint ami az orosz-ukrán válság esetében történt" - mondta Nasser....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés