Előfizetői tartalom

Ne most dobd ki a családi ezüstöt! - Rég nem látott lehetőséggel kecsegtetnek az elemzők

Portfolio
Ha nemesfémről, mint menedékről és befektetési lehetőségről beszélünk, a legtöbb embernek elsőként az arany ugrik be, de idén érdemes lesz egy másik termékre is figyelni, az ezüstre – írja a CNBC. Elemzők szerint az ezüst árfolyama kilenc éves csúcsra ugorhat, felülteljesítve az aranyat, ami mögött olyan fundamentális tényezők húzódnak meg, mint a kínálat szűkössége és az ipari kereslet fellendülése. További pozitívum az ezüsttel kapcsolatban, hogy inflációs időszakokban jellemzően felülteljesítő az aranyhoz képest.

A CNBC által megkérdezett elemzők szerint az ezüst árfolyama idén ismét elérheti a 30 dollárt, ami kilencéves csúcsot jelent, utoljára ugyanis 2013 februárjában járt itt az árfolyam. A kínálat oldali szűkösség lehet a fő hajtóerő az ezüst esetén, valamint további pozitívum, hogy inflációs időszakokban jellemzően az ezüst felülteljesítő az aranyhoz képest. A múltban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés