Előfizetői tartalom

Szinte bármiről és bárkiről készíthető digitális másolat, és ez alapjaiban határozhatja meg a jövőnket

Portfolio
Ma már egyre több iparágban használnak digitális ikreket, amelyek a rendelkezésre álló adattömeg felhasználásával részletes betekintést adhatnak a szakembereknek egy adott folyamatban felhasznált eszköz vagy egy tervezési fázisban lévő termék tulajdonságairól és működéséről. A digitális másolatok megjelenése amellett, hogy támogatja a hatékony döntéshozatalt, biztonságosabb és a fenntarthatóbb működést tesz lehetővé a gazdaság számos területén. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan érvényesül mindez azokban a szektorokban, amelyek élen járnak a digitális ikrek alkalmazásában.

Mik azok a digitális ikrek?

A digitális ikrek valódi, fizikai eszközök vagy rendszerek virtuális másolatai, amelyeken az adattudósok szimulációkat futtatnak annak érdekében, hogy üzembe helyezésük előtt teszteljék ezeket az objektumokat.

A digitális ikrek egyik hasznos tulajdonsága, hogy élesben működő IoT-eszközök által generált adatokat is beléjük lehet táplálni, amelyeket különböző mesterséges intelligencia alapú elemzési eszközökkel lehet kielemezni.

 A digitális iker koncepciója először a Nasa-nál jelent meg, az űrkapszulák fejlesztésénél, amikor is az űrkutatóknak a Földön kellett az űrbelihez hasonló körülményeket teremteniük az eszközök alapos tesztelése érdekében. Azóta a Gartner több alkalommal is beválogatta a digitális iker technológiát a jövőnket leginkább meghatározó technológiák listájára.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái