email számítógép shutter
Üzlet

Akár végleg búcsút mondhatunk a munkahelyi e-mailezésnek

Portfolio
Nem kimondottan népszerű az email a Z generációs munkavállalók körében, amely arra késztetheti a cégeket, hogy a fiatalok által gyakrabban használt kommunikációs eszközök felé forduljanak - írja a New York Post. 

A világszerte mintegy 260 000 embert foglalkoztató Wipro informatikai cég vezérigazgatója elárulta, hogy a dolgozóinak 10%-a havonta egyszer sem nyitja meg az e-mail fiókját. Thierry Delaporte azt állítja, hogy a Z generációhoz tartozó munkatársakkal a LinkedInen és az Instagramon kommunikál, "egyszerűen azért, mert így hatékonyabb" - idézi a szakembert a New York Post.

A munkaerő megtartása érdekében a szakértők azt tanácsolják a cégeknek, hogy a fiatalok számára vonzó munkahelyeket alakítsanak ki, és ezalatt a megfelelő kommunikációs platform alkalmazását is értik.

"A hozzáállásukat nagyban befolyásolhatták azok az eszközök, amelyekkel együtt a fogyasztói világban felnőttek, és ezek nem mindig esnek egybe az üzleti életben leggyakrabban használt eszközökkel” - írta Ben Bajarin, a Creative Strategies vezérigazgatója a Fast Company nevű lapban. Bajarin cégének, egy fogyasztói technológiával foglalkozó kutatócégnek, egy 2020-ban készített felmérése szerint a 30 évnél fiatalabbak körében a Google Docs, a Zoom és az iMessage számítanak a leggyakrabban használt kommunikációs eszközöknek, messze meghaladva az e-mailezést.

A ReWorked 2022-es felmérése is hasonló következtetésekre jutott. A kutatás szerint a megkérdezett 1000 informatikai vezető valamivel több mint fele a "valós idejű üzleti csevegőalkalmazásokat", például a Slacket és a Microsoft Teams-t részesíti előnyben az e-maillel szemben.

Az e-mail az összes stresszort egy felületre tereli, ami megkönnyíti a kiégést

– vélekedik egy videókészítő cég igazgatója. "Megnézed az e-maileket, és ott vannak a munkahelyi dolgaid, amelyek prioritást élveznek, aztán a bérleti díj a főbérlődtől, majd a Netflix számlák."

Mindezek ellenére, az emberek még mindig szívesen e-maileznek: a Statista szerint az évente kiküldött e-mailek száma még ha kis mértékben is, de évről évre növekszik. A becslések szerint tavaly 333,2 milliárd e-mailt küldtek ki világszerte.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tunézia választás
Kormányablak
Teherán azeri nagykövetség
Kína nyúl
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
nagy márton