Előfizetői tartalom

Itt az első tech jelentés, borús előrejelzést adott a Microsoft

Portfolio
Megérkezett az első Big Tech gyorsjelentés a tavalyi negyedik negyedévről, és a Microsoft eredményei, illetve előrejelzése igencsak vegyesre sikerült. A Microsoft keddi jelentése során csalódást keltő bevételi előrejelzést adott ki a folyó negyedévre vonatkozóan, ami a részvények árfolyamának esését okozta, miután a részvények kezdetben a decemberi negyedévre vonatkozó, a vártnál jobb eredmény miatt emelkedtek. A technológiai vállalat 2022 végén visszaesést tapasztalt az üzletben a Windows és az Office területein - közölte Satya Nadella vezérigazgató az elemzőkkel a jelentés utáni konferenciahíváson.

A negyedik negyedévben a Microsoft teljes bevétele 2 százalékkal 52,75 milliárd dollárra nőtt éves szinten a december 31-én zárult negyedévben, ami 2016 óta a leglassabb ütem - áll a közleményben. A bevétel ráadásul némileg elmaradt az elemzők által várt 52,94 milliárd dollártól. A Microsoft felhő szegmensének bevétele 21,51 milliárd dollárt tett ki, ami 18 százalékos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái