Előfizetői tartalom

Évek óta nem láttunk ekkora szenvedést az okostelefonok piacán

Portfolio
A személyi számítógépek piaca rossz évet zárt, de az okostelefonok piaca még jobban szenvedett - írja a MarketWatch. Az IDC elemzőcég adati szerint most először volt olyan, hogy a negyedik (ünnepi) negyedévben csökkent az eladott telefonok volumene a megelőző három hónaphoz képest. Ezzel együtt a teljes évet tekintve is zsugorodott a piac.

Az IDC kutatói szerint az okostelefon-ipar 2022-ben 1,21 milliárd darabot szállított le, ami 2013 óta a legalacsonyabb értékesítési számot jelenti. Az okostelefon-szállítások 11,3 százalékkal csökkentek az év során. A PC-piacon meredekebb, 16,5 százalékos volt a csökkenés az éves szállítások tekintetében - az IDC e hónap elején készült jelentése szerint -, de a szállított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés