Előfizetői tartalom

Kezd széthullani az indiai szénbáró birodalma - Ez lehet a történelem legnagyobb vállalati csalása

Portfolio
A világ egyik leggazdagabb emberének, az indiai Gautam Adaninak a cégbirodalma hatalmasra hízott az elmúlt években, a Hindenburg Research nevű elemzőcég szerint azonban a növekedés mögött a történelem legnagyobb vállalati csalása áll, ráadásul a részben tőzsdei manipulációra épülő bűncselekményekben az indiai hatóságok is érintettek lehetnek. Adaniék vehemensen védik az igazukat, ártatlannak tartják magukat, és közben már India elleni támadásról beszélnek, a tőzsdei befektetők azonban inkább menekülnek, az eladási hullámban az Adani-cégek tőzsdei értéke néhány nap alatt közel 70 milliárd dollárral csökkent, Adani pedig egyre lejjebb csúszik a világ milliárdosainak a listáján.

Többször lecsapott már a rettegett shortos A 2017-ben alapított Hindenburg Research honlapján található információk szerint már nem kevesebb mint 16 alkalommal derítettek fényt különböző vállalati trükközésekre, most azonban egy olyan esettel álltak elő, amelybe nem csak Ázsia leggazdagabb emberének, Gautam Adani cégbirodalmának vesztét okozhatja, hanem akár a teljes indiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés