Előfizetői tartalom

Összeomlanak idén a Pfizer koronavírus-vakcina értékesítései

Portfolio
Gyengén alakulhatnak idén a Pfizernél a koronavírus-vakcina és a covidra alkalmazott terápiás készítmények értékesítései – derül ki a társaság mai gyorsjelentéséből. Ez felerősítette a befektetők aggodalmait, hogy mi lesz a termékcsalád keresletével, miután a kormányok világszerte csökkentik megrendeléseiket – írja a Reuters.

Tavaly a Pfizer legnagyobb bevételű szegmensét jelentették a koronavírus-vakcinák és a betegség kezelésére alkalmazott gyógyszer. 2022-ben az oltásokból 37,71 milliárd dollár, a Paxlovid-gyógyszerből pedig 18,93 milliárd bevétele volt a Pfizernek. Ezzel szemben az idei évre a vakcinából 13,5, az antivirális gyógyszerből pedig 8 milliárd dolláros bevételre számít az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés