Előfizetői tartalom

Megkérdeztük a szuperokos mesterséges intelligenciát, mit gondol rólunk, emberekről - elmondta, miben nem lesz soha jobb nálunk

Portfolio
Az OpenAI mesterséges intelligenciával ellátott chatbotját, a ChatGPT-t több tudományos és társadalmi-gazdasági témában is leteszteltük. Legutóbb arról kérdeztük, milyen veszélyeket lát magában a mesterséges intelligenciában, hogyan látja a magyar oktatási rendszer helyzetét, ki a világ legokosabb embere, illetve elképzelhetőnek tartja-e, hogy az emberiséget egy gombafaj fogja elpusztítani. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, mit gondol magáról az emberről, a kreativitásról, és mi az, amire szerinte az emberrel szemben egy chatbot sosem lesz képes.

Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi válaszok nem a mesterséges intelligencia véleményét, illetve szubjektív meglátásait tükrözik. A chatbot ugyanis nem gondol semmit az emberről, ilyesmire nem képes.

A nyelvi modell kizárólag az emberi nyelv élethű utánzásával generál válaszokat.

Kérdés: Milyennek látod az emberi természetet?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés