Előfizetői tartalom

Egyre csúnyább, ami a nemesfémekkel történik

Portfolio
Az előző napokban a részvénypiacokhoz hasonlóan a nemesfémek piacán is méretes rali indult, miután a befektetők már az esetleges kamatvágást kezdték beárazni Jerome Powell szerdán elhangzott szavait követően. A ma megjelent munkaerőpiaci adatok azonban igencsak meglepték a piaci szereplőket, és valóban úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok képes lehet elkerülni a recessziót az idei évben. A publikálását követően jelentős erősödésbe kezdett a dollár, melynek következtében hamar visszaadta az elmúlt napok emelkedését az arany és az ezüst is.

Powell szavait követően az arany unciánkénti jegyzése egészen az 1 950 dolláros szintig emelkedett, munkaerőpiaci adatok publikálása után azonban a tegnapi záróértékhez képest már 2,6 százalékos mínuszban van a jegyzés. Ami pedig az ezüstöt illeti, a tegnapi záróértékhez viszonyítva már 5,1 százalékkal van alacsonyabban a jegyzés. Kapcsolódó cikkünk 2023. 01....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái