Előfizetői tartalom

Megrogytak az iPhone-eladások, az Apple azt is elmondta, miért

Portfolio
Csalódást keltő negyedéves eredményekről számolt be tegnap a zárás utáni kereskedésben az Apple, szinte minden főbb soron az elemzői konszenzustól elmaradó számokat közölt és 2019 óta először fordult elő, hogy csökkent a negyedéves bevétele. A menedzsment három fő okot nevezett meg a gyenge eredmények mögött: az erős dollár, a kínai gyártási problémák és az általános gazdasági környezet.

A negyedéves jelentés főbb pontjai: 117,2 milliárd dollár bevételre tett szert az Apple a negyedik negyedévben, ami 5,5 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. 2019 óta először esett év/év alapon a cég bevétele, de akkor kisebb mértékben, ennél nagyobb csökkenésre 2016 negyedik negyedévében volt példa. A negyedéves bevétel elmaradt a várakozásoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés