Előfizetői tartalom

Egy év múlva nem itt lesz a forintárfolyam - De az irány még kérdéses

Portfolio
Erős évindítás után lefelé vette az irányt január utolsó napjaiban a magyar tőzsde, a forint eközben több hónapja nem látott szintre erősödött vissza az euróval szemben. Rendszeres havi felmérésünk keretében február elején ismét megkérdeztük az alapkezelőket a magyar tőzsde és a forintpiac kilátásairól, valamint arról, hogy melyek a kedvenc hazai részvényeik. A BUX index hosszú távú kilátásaira kifejezetten optimisták a hazai alapkezelők, a többség emelkedést vár a következő egy évre, míg a forinttal kapcsolatban nagy a megosztottság, csak egy biztos: oldalazásra jelenleg senki sem számít.

A februári felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Hold Alapkezelő, Generali Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A hazai részvénypiaci kilátások

A magyar részvénypiac kilátásaira inkább optimisták a hazai alapkezelők február elején. Bár a válaszadók fele arra számít, hogy a január végi értékhez képest legfeljebb egy +/-5 százalékos sávon belül változik a BUX index értéke a következő három hónapban, az alapkezelők másik fele viszont jelentősebb, 5 és 15 százalék közé eső emelkedést jósol.

Egyéves időtávon egyértelműen az emelkedést várók vannak többségben, a felmérésben résztvevők kétharmada prognosztizál komolyabb, 5 százalékot meghaladó erősödést a BUX indexre és olyan is akad köztük, aki 15 százalék feletti pluszt vár.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái