FONTOS Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Blokkláncra költözhetnek a magyar szabadalmak?

Portfolio
Számos olyan ötlet, eljárás vagy tudás kering az üzleti világ teljes spektrumában, amely kis befektetéssel akár védett szabadalommá is válhatna. Sok közülük mégsem találja meg méltó helyét a hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs térben, így védettség nélkül éli vagy fejezi be végleg pályafutását. Az internet adta korlátlan hozzáférésnek köszönhetően a hazai kis- és középvállalkozói szektor is kezdi felfedezni magának a blokklánc alapú megoldásokat, amelyek azonnali lehetőséget adnak annak bizonyítására, hogy az adott eljárás kinek a szellemi terméke is valójában. Jó példa erre a Mozgásklinika blokkláncra feltöltött terápiás koncepciója, a Mozgáspiramis, amely akár szabadalommá is válhat a közeli jövőben - olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának közleményében. 

Digital Transformation 2023 A legfontosabb digitalizációs trendekről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Az internet alapú technológiai fejlődés nemhogy lassul, hanem egyre dinamikusabbá válik. A blokklánc alapú megoldásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés